Lancering website Geheugen van Drenthe goed bezocht

CiCqyXwWMAAWfeUOp maandag 9 mei lanceerde gedeputeerde Henk Jumelet met een druk op de knop de website Geheugen van Drenthe. Een website met de vernieuwde digitale Drentse Encyclopedie en met locatiedossiers vol met gratis te gebruiken erfgoedinformatie.

Vlot geschreven teksten, aantrekkelijke films, oude en nieuwe foto’s zijn voortaan eenvoudig te gebruiken voor het maken van onder andere folders, routes en placemats.
Met een opkomst van 100 mensen werd de lancering goed bezocht. Er waren onder meer musea, recreatieondernemers, statenleden, historische verenigingen en gemeenteraadsleden vertegenwoordigd. Sprekers waren Dick Dijkstra (directeur Recreatieschap Drenthe) en Hoogleraar Geschiedenis van de Psychologie, Douwe Draaisma. Dijkstra sprak onder meer over het belang van co-creatie om Drenthe beter op de kaart te zetten en Draaisma vertelde over de link tussen erfgoed en herinneringen. Blue Media maakte voor het Geheugen van Drenthe een promotiefilm. Deze kun je hier bekijken. 

Gedeputeerde Henk Jumelet benoemde de investering van de provincie Drenthe als het gaat om het verder ontwikkelen, etaleren en benutten van de cultuurhistorische rijkdom van Drenthe. Jumelet: “De Drentse cultuur en de sporen uit het verleden betekenen niet alleen veel voor de identiteit van Drenthe, haar specifieke ruimtelijke kenmerken en haar inwoners, maar zijn ook belangrijk voor bezoekers van buiten onze provincie en toekomstige generaties.”

Foto: Gedeputeerde Henk Jumelet presenteert ‘Geheugen van Drenthe’

Ook op Social Media werd er tijdens de lancering druk gepraat. Hieronder enkele berichten: