Drentse Erfgoed belangrijk voor recreatie in Drenthe

IMG 1045Aan het woord Dick Dijktra van Recreatieschap Drenthe. Het Recreatieschap Drenthe vindt het Drentse culturele erfgoed van groot belang. Mede door dit erfgoed vieren jaarlijks 1,25 miljoen Nederlanders hun vakantie in Drenthe. Wandelen en fietsen zijn voor de Drentse recreant erg belangrijk.

 

Lees meer

Meerwaarde monumenten voor toerisme

 sijoAan het woord: Sijo Dijkstra, adviseur Cultureel Erfgoed Drenthe (Steunpunt Erfgoed Drenthe). Het steunpunt heeft onder meer tot doel het stimuleren van informatie- en ervaringsuitwisseling. Dijkstra neemt je kort mee naar enkele monumenten in Veenhuizen. En wat is de meerwaarde van monumenten voor de toeristische sector?

Lees meer

Traditie doorgeven aan de volgende generatie van belang

KerssiesnieuwsbriefAan het woord: Albert Kerssies, voorzitter van de Stichting Behoud Drentse Schaapskudden. Kerssies was vorig jaar mei aanwezig bij de inspiratiemiddag over Immaterieel erfgoed. De dag stond in het teken van Drentse tradities en rituelen en Kerssies vertelde over het belang van de Drentse Schaapskudden. Wat is het leuk om nu te kunnen melden dat sinds oktober 2015 de gescheperde schaapskuddes zijn toegevoegd aan de UNESCO-lijst van nationaal immaterieel erfgoed. 

 

Lees meer

Erfgoed doet er toe

Sluiter peter 123x82Aan het woord: Peter Sluiter, directeur van het Gevangenismuseum Veenhuizen. "Bezig zijn met de geschiedenis is mijn dagelijks werk", zegt Peter Sluiter "en ik vind het elke dag weer fascinerend om nieuwe feiten en verhalen te ontdekken. Als Gevangenismuseum willen we onze bezoekers laten zien hoe Nederland door

Lees meer

Tradities behoren ook tot ons erfgoed

Tot voor kort werd onder erfgoed alleen het materieel erfgoed – zoals monumenten, museumvoorwerpen en archiefstukken – gerekend. Maar in mei 2012 kwam er een nieuwe tak van erfgoed bij. 

Lees meer

Inspiratielijst

Het project Geheugen van Drenthe wil onder meer de Drentse geschiedbeoefening stimuleren. In de zomer van 2014 werd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen een groot aantal deskundigen

Lees meer