Drentse Erfgoed belangrijk voor recreatie in Drenthe

IMG 1045Aan het woord Dick Dijktra van Recreatieschap Drenthe. Het Recreatieschap Drenthe vindt het Drentse culturele erfgoed van groot belang. Mede door dit erfgoed vieren jaarlijks 1,25 miljoen Nederlanders hun vakantie in Drenthe. Wandelen en fietsen zijn voor de Drentse recreant erg belangrijk.

 

Door een goede mix van natuur en cultuur (erfgoed), aangevuld met goede horeca en leuke evenementen beleeft de toerist in Drenthe een mooie wandeling of fietstocht.

Het culturele erfgoed beter bekend te maken bij de toerist, was de belangrijkste doelstelling van het ‘Geheugen van Drenthe’. De verbinding tussen cultuur en recreatie verder verbeteren. Het Recreatieschap Drenthe werd snel enthousiast over het initiatief en heeft daarom besloten om actief te gaan deelnemen in de projectgroep. 

Het Geheugen van Drenthe is geen eindproduct. Recreatieondernemers en andere belanghebbenden zullen het product moeten gebruiken om nieuwe producten te ontwikkelen die (potentiële) toeristen kunnen verleiden om te gaan genieten van het cultureel erfgoed dat Drenthe te bieden heeft. Uiteindelijk zal de toerist hierdoor het gebied beter moeten gaan waarderen, wat op termijn een positieve impuls moet gaan geven aan de recreatiesector.

Als de nieuwe directeur van het Recreatieschap Drenthe vind ik dat we al het mooie dat Drenthe te bieden ook moeten blijven koesteren. Het Drentse Erfgoed is daar een onlosmakelijk onderdeel van.

Dick Dijkstra
Directeur Recreatieschap Drenthe